Agenda

nov
15
do
Foto-expositie: Icoonsoorten van de provincie Utrecht @ NME-Centrum InBredius
nov 15 2018 – jan 9 2019 hele dag
ringslang

Foto van een zonnende ringslang tussen heide vegetatie. Foto: Jelger Herder

Tot 9 januari 2019 is in NME-Centrum InBredius de foto-expositie Icoonsoorten van de provincie Utrecht te zien. De provincie heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde dier- en plantensoorten van belang zijn voor Utrecht. Dit is een lijst van ruim 500 aandachtsoorten. Daaruit zijn 41 icoonsoorten benoemd; planten en dieren waar de provincie Utrecht een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft. De provincie zorgt voor die natuur, samen met andere partijen.

In InBredius hangen foto’s van 23 van deze icoonsoorten. De provincie maakte ook een kwartet van de icoonsoorten. Dat kan natuurlijk ook gespeeld worden. Als je het echt interessant vindt, krijg je misschien wel een kwartet mee naar huis!

Ook Woerden en Landgoed Bredius heeft natuurlijk zijn icoonsoorten. Tijdens de tentoonstelling kun je stemmen op wat jij de icoonsoort van Woerden vindt. Op 9 januari maken we dé Woerdense icoonsoort bekend. Uit alle stemmers trekken we een winnaar, die een mooie foto van dé Woerdense icoonsoort ontvangt.

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend. Toegang is gratis.

jan
3
do
KNNV Minicursus tuinvogels herkennen @ NME-Centrum InBredius
jan 3 @ 19:30 – 22:00

Welke vogels zie je in jouw tuin? Het verschil tussen mus en merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees? Of zit er een ringmus of een huismus op de voedertafel?

De Vogelwerkgroep van de KNNV afdeling Woerden organiseert samen met Jaarrond Tuintelling en Vogelbescherming Nederland een minicursus tuinvogels herkennen als voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling op 25, 26 en 27 januari 2019. Deelnemers kunnen na afloop van de minicursus alle algemene tuinvogels herkennen.

Deze cursus is geschikt voor deelnemers die meer van tuinvogels willen weten. Ook leuk voor beginnende vogelaars en geschikt voor alle leeftijden.
Docenten zijn Annelies Römer en Dorothé Oostveen.
De minicursus bestaat uit twee delen, een theoriegedeelte en een excursie.

Wanneer:
donderdag 3 januari 2019 ‘s avonds van 19.30 tot 22.00 uur
Theorie: welke tuinvogels kunnen we verwachten, hoe zien ze eruit, wat zijn de verschillen en hoe kunnen we ze naar onze tuin lokken.
zaterdag 5 januari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur
Praktijk: excursie tuinvogels herkennen in de praktijk.

Deelname is gratis. Maximaal 20 deelnemers.
Een handige minigids “Vogels van Nederland en België” à € 5,95 is op de cursusavond verkrijgbaar.
Koffie/thee à € 1,50.
Aanmelden: Stuur een mail naar: vogels@woerden.knnv.nl

jul
14
zo
Imkerijdag @ NME-Centrum InBredius
jul 14 @ 13:00 – 16:00
Imkerijdag @ NME-Centrum InBredius | Woerden | Utrecht | Nederland

Stadsimker Chris van Iersel en zijn crew vertellen op de Open Imkerijdag over bijen. De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je zelf ook wel een potje honing slingeren. In de demonstratiekast kun je bijen van dichtbij bekijken.

sep
29
zo
Oogstfeest @ NME-Centrum InBredius
sep 29 @ 11:00 – 18:00

Nadere informatie volgt nog.