Over ons

Het Natuur- en Milieu Educatief (NME) Centrum InBredius  is een bijzondere locatie, op loopafstand van het station en van het centrum van Woerden. Dat het station en stadscentrum om de hoek ligt, ben je snel vergeten, wanneer je het in het Brediuspark wandelt.

Het centrum is elke zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend. Toegang is gratis. Kom binnen, er is meestal een tentoonstelling en deze middag kunnen de kinderen van 4 tot 12 jaar aan de slag met de natuurkwartiertjes, waarin ze op een speelse manier door proefjes en spelletjes wetenswaardigheden uit de natuur leren. Deze activiteiten zijn gratis (een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom).
In het eerste kwartaal van het jaar staat er een grote tentoonstelling voor jonge kinderen, dan kunnen de natuurkwartiertjes vanwege ruimtegebrek niet gebruikt worden, maar deze tentoonstelling is al een belevenis op zich voor de kinderen.

Het NME Centrum InBredius is gesitueerd in een van de mooiste en oudste stadsparken die Nederland rijk is. Het NME-Centrum is gehuisvest in de voormalige schapenschuur van het Landgoed Bredius.
Met uitzicht op de hoogstam fruitbomen van het park, een leuk terras aan de voorzijde en leuke educatieve tuin, is het een goede locatie om natuur en milieu educatie aan te bieden, te vergaderen of een besloten familiefeestje te houden.

InBredius is de ideale uitvalsbasis voor een korte wandeling door het Brediuspark maar ook voor een fietstocht door het weidse polderland van het Groene Hart.  In het NME-Centrum kunt u terecht voor informatie over natuur, landschap en milieu.

Er worden exposities, tentoonstellingen, wandelingen, workshops of andere activiteiten verzorgt vanuit InBredius.
Dit gebeurt door alle enthousiaste vrijwilligers van verschillende groene organisaties, zoals de afdelingen Woerden van IVN en KNNV. Ook de omgevingsdienst Utrecht is hier gehuisvest. Vanuit InBredius organiseren zij natuur-educatie lessen voor alle basisscholen in de gemeente Woerden.

Op het voorplein van InBredius is een gezellig terras. Naast het centrum ligt de Educatieve tuin. Achter het centrum bevindt zich de kinderdierenweide Kukeleboe. Het NME-Centrum InBredius en de educatieve tuin zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Subpagina: Informatie over de ANBI status