9 juli – Imkerijdag bij NME-Centrum InBredius

Dankzij de bij leven wij… daarover vertellen stadsimker Chris van Iersel en zijn crew op de Imkerijdag op zondagmiddag 9 juli van 13.30 -16.30 uur bij NME-Centrum InBredius.

De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je wel zelf een potje honing  slingeren. In de demonstratiekast kun je de bijen van dichtbij bekijken.

Natuurlijk vertellen ze verhalen over het wonder van de bij, hoe onmisbaar bijen zijn voor ons en wat ze allemaal verzamelen zoals honing, pollen en propolis. Je kunt zelf ook iets maken voor de bijen.

Beleef het mee op zondagmiddag 9 juli van 13.30 tot 16.30 uur bij NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 (in het park) in Woerden.

Woerden zoemt

Wil je jouw tuin ook geschikt maken voor wilde bijen en vlinders? Neem dan een kijkje in de tuin van InBredius. Hier vind je veel voorbeelden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden. In onze tuin vind je ook voorbeelden van bijenhotels.

Tijdens de zomervakantie

NME-Centrum InBredius is tijdens de zomervakantie geopend op zondagmiddag van 13.30-16.30 uur. Elke zondagmiddag is de expo ‘De heer Bredius vertelt’ te bekijken en afwisselend kun je mee op Slootsafari, meedoen aan de talentenjacht Zomerse Zoemers of plezier met planten beleven. Kijk op www.inbredius.nl wat welke zondag te doen is.

Vrijwilligers

Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of info@inbredius.nl. 

NME-Centrum InBredius is elke zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend (gratis toegang).