Beleef Landgoed Bredius

Luister, kijk, ruik, verwonder, geniet, beleef, lees, wandel, verdwaal en adem….

Zondag 16 april is het tijd voor ‘Beleef Landgoed Bredius’. Er zijn de hele dag activiteiten voor jong en oud. Kortom, de perfecte dag om een lekkere frisse neus te halen.

Braakballen pluizen

Heb je weleens een braakbal gevonden? Sommige vogels, bijvoorbeeld uilen en buizerds, eten hun prooi met huid en haar op. De botjes, haren en andere delen die ze niet kunnen verteren, spugen ze weer uit. Zo ontstaat een braakbal. Niet alleen uilen, maar ook ooievaars hebben braakballen!

Ben je tussen de 6 en 14 jaar oud? En ben je benieuwd wat er allemaal in deze braakballen te vinden is? Meld je dan aan voor deze activiteit.

Deelname is gratis, je hoeft alleen een (jam)potje mee te nemen voor je vondsten. Meld je wel even aan om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt.

Speurtocht met vertelstok

Je kunt ook op speurtocht. Niet zomaar een speurtocht, maar eentje met vertelstok. Je krijgt een stok en wat kaartjes mee. Tijdens je route kom je steeds verschillende opdrachten tegen. Schrijf of teken het antwoord op één van de kaartjes en bind deze aan de stok.

Onderweg kun je allerlei leuke dingetjes verzamelen. Als je terug bent bij InBredius kun je deze gebruiken om je stok mee te versieren.

Deelname is gratis. Je hoeft je niet aan te melden.

Tentoonstelling ‘De heer Bredius vertelt’

Daarnaast kun je ook de tentoonstelling komen bekijken ‘De heer Bredius vertelt’. Hier leer je alles over de familie Bredius, het landgoed “Batestein” en het boerenbedrijf.

Nog meer te doen
De hele dag zijn er verschillende activiteiten op het landgoed. Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan hier: https://landgoedbredius.nl/agenda/beleef-landgoed-brediusdag-2/.