Imkerijdag 2018

Foto: Koos van BrakelOp zondag 15 juli was de jaarlijkse Imkerijdag bij NME-Centrum InBredius. Imker Chris van Iersel heeft met z’n vrouw, dochter en schoonzoon de dag verzorgd.
En…., het was een geweldig succes. Schitterend zomerweer en meer dan 50 kinderen en zo’n 100 volwassenen hebben de imkerijdag bezocht. In totaal meer dan 150 bezoekers geteld en dan komen er degenen nog bij die we niet hebben geteld, want er was een gestage toeloop.
Stadsimker Chris van Iersel liet de bezoekers zien hoe de honing uit de bijenkasten wordt gehaald en het proces dat daarna plaatsvindt om er eetbare honing van te maken. En hoe je op een verantwoorde wijze met de kwetsbare bijen omgaat.

Ook Sandra Westgeest, kunstenares, was aanwezig en zij liet zien hoe je die de insecten – de bijen – van afvalmateriaal kan maken zoals ook voor de expositie “Woerden zoemt” in InBredius. Ook zij had veel belangstelling.Foto: Koos van Brakel
Gewoonlijk maakt Sandra kevers maar speciaal voor deze Imkerijdag heeft Sandra een bij gemaakt. InBredius heeft deze aangekocht en aan Chris aangeboden. Hij weet tenslotte iedere keer weer de Imkerijdag tot een succes te maken en is ook steeds paraat op andere dagen wanneer er wat te doen is.

Chris en zijn vrouw Elly waren blij verrast en waardeerden dit cadeau in hoge mate. Het was heel leuk om hen zo blij te zien met het cadeau.

Hans Pieters heeft foto’s gemaakt en zijn te zien op zijn fotoblog:
De foto’s bij dit artikel zijn van Koos van Brakel. Waarvoor dank.

Het Algemeen Dagblad heeft op maandag 16 juli een artikel over de Imkerijdag in de Woerden editie (AD Regionaal) geplaatst.