Oogstfeest

op 26 september 2021 bij NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius

Zondagmiddag 26 september is het Oogstfeest. Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren bij NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er een doorlopend programma met informatie en activiteiten van de organisaties die actief zijn op en rond het landgoed:

– koop onbespoten fruit uit de Brediusboomgaarden (neem een eigen tas mee); – strijk neer in onze mooie tuin met een drankje en stukje appeltaart,
– bezoek de tentoonstelling Mimicry: list en bedrog in de natuur,
– kom koken in het Modderrestaurant,
– bezoek de pluk- en moestuin, verkoop van de laatste oogst,
– luister naar de verhalen van stadsimker Chris van Iersel,
– struin rond met de buitenbanjers,
– bewonder de ingestuurde foto’s voor de wedstrijd Natuur rond Woerden,

– schiet raak in de boomgaard,
– bekijk hoe mooi hofstede Batestein wordt,
– maak iets lekkers op de moestuin,
– leer zero waste inpakken,
– rust even uit bij Podium Bredius,
– neem een kijkje bij ontmoetingscentrum Zonnehof
– en nog meer…

Prijs: toegang tot het feest is gratis. Betaal consumpties en fruit bij voorkeur contactloos met PIN of eventueel gepast contant.

Bijzondere activiteiten tijdens het Oogstfeest
Vanaf 13 uur is de tentoonstelling ‘Mimicry: list en bedrog in de natuur’ in het NME-Centrum geopend. Om 14 uur is de prijsuitreiking aan de winnaars van de fotowedstrijd Natuur rond Woerden.

Oogstfeest en Corona
Samen zorgen we ervoor dat het oogstfeest veilig door kan gaan. Het oogstfeest is een doorstroomevenement. Langs de route over landgoed Bredius zijn verspreid verschillende activiteiten. Als het druk is bij een activiteit, kunnen we je vragen even door te lopen en later terug te komen. En natuurlijk houd je je aan de dan geldende maatregelen, o.a.:
– blijf thuis bij klachten
– schud geen handen
– betaal contactloos met PIN of gepast contant
– houd je aan de route.

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor jou? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of info@inbredius.nl.

NME-Centrum InBredius werkt voor het Oogstfeest samen met zoveel mogelijk organisaties die op en rond landgoed Bredius actief zijn.